The Dangerous Consumption of Hazardous Snacks and Independent Smart AcupresureTraining as Intelligence Improvements Students in Mlajah Elementary Schools Bangkalan Madura
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Afni, N. (2018) ‘Faktor-Faktor Yang Berpengaruh Terhadap Perilaku Konsumsi Makanan Jajanan Di Sdn Natam Kecamatan Badar Tahun 2017’, Jurnal Berkala Kesehatan, 3(2), p. 59. doi: 10.20527/jbk.v3i2.5070.
Allesi, S. M. and Trollip, S. R. (2001) Multimedia For Learning (Methods and Development). third. Boston: MA: Allyn & Bacon, Inc. Available at: https://csuglobal.blackboard.com/bbcswebdav/institution/FCCContent/csfiles/home_dir/externalFiles_20130401041211/library__xid-1005_5/Textbook Reserve__xid-13309_5/OTL__xid-14610_5/OTL543__xid-17718_5/OTL543_Module2__xid-14582_5-2.PDF.
Badan Pengawas Obat dan Makanan (BPOM) (2018) ‘Pedoman Pemberian Sertifikasi Produksi Pangan Industri Rumah Tangga’, Badan Pengawas Obat dan Makanan, pp. 1–16.
Dini, N., Pradigdo, S. and Suyatno, S. (2017) ‘Hubungan Konsumsi Makanan Jajanan Terhadap Status Gizi (Kadar Lemak Tubuh Dan Imt/U) Pada Siswa Sekolah Dasar (Studi Di Sekolah Dasar Negeri 01 Sumurboto Kota Semarang)’, Jurnal Kesehatan Masyarakat (e-Journal), 5(1), pp. 301–306.
Hardinsyah & Supariasa (2016) Buku 2016_1_TVS.pdf. Jakarta: EGC. Available at: https://repository.ipb.ac.id/jspui/bitstream/123456789/87275/1/Buku 2016_1_TVS.pdf.
Inten, D. N. and Permatasari, A. N. (2019) ‘Literasi Kesehatan pada Anak Usia Dini melalui Kegiatan Eating Clean’, Jurnal Obsesi : Jurnal Pendidikan Anak Usia Dini, 3(2), p. 366. doi: 10.31004/obsesi.v3i2.188.
Kurniawan, F. H., Saichudin and Merawati, D. (2018) ‘Gambaran Perilaku Jajan dan Aktivitas Fisik Pada Siswa Sekolah Dasar di SDN Oro-Oro Ombo 02 Kota Batu’, Jurnal Sport Science, 6(2), pp. 1–14. Available at: https://id.wiktionary.org/wiki/perilaku.
Masruroh, Cahyaningrum and Windayanti, H. (2019) ‘Peningkatan Pengetahuan Siswa Kelas XII Tentang Smart Punture Di SMK Kesehatan Darussalam dan SMK Harapan Mulya’, Indonesian Journal of Community Empowerment (IJCE), 1(1).
Munjidah, A. and Anggraini, F. D. (2019) ‘The effects of Tui Na massage on the growth status of children under five years of age with KMS T status (low weight gain)’, Journal of Public Health in Africa, 10, pp. 127–130. doi: 10.4081/jphia.2019.
Nurbiyati, T. and Wibowo, A. H. (2014) ‘Pentingnya Memilih Jajanan Sehat’, Jurnal Inovasi dan Kewirausahaan, 3(3), pp. 192–196. Available at: https://journal.uii.ac.id/ajie/article/view/7832.
Rahmi, A. D., Dien, H. A. and Kaparang, J. T. (2018) ‘MUTU MIKROBIOLOGI DAN KIMIA DARI PRODUK PASTA (intermediet product) PENYEDAP RASA ALAMI YANG DISIMPAN PADA SUHU RUANG DAN SUHU DINGIN’, Media Teknologi Hasil Perikanan, 6(2), p. 42. doi: 10.35800/mthp.6.2.2018.19510.
RDW, D. and Ervi, S. (2017) ‘Jurnal Ilmiah Ilmu – Ilmu Kesehatan dan Pendidikan’, Jurnal Ilmiah Ilmu – Ilmu Kesehatan dan Pendidikan, 9(55). Available at: http://eprints.umg.ac.id/4071/1/No 12 Tahun 2017 - 2018.pdf.
Sari, L. T. (2018) ‘Effectiveness of Yoga Movement Suryanamaskar of Dysmenorrhoea Pain Reduction of Adolescent’, Jurnal Ners dan Kebidanan (Journal of Ners and Midwifery), 5(1), pp. 069–073. doi: 10.26699/jnk.v5i1.art.p069-073.
Sukanta, P. O. (2003) Akupresur dan Minuman Untuk Mengatasi Gangguan Kesehatan Reproduksi. Jakarta: PT.Alex Media. Available at: https://onesearch.id/DetailOpacBlank.aspx?id=1290.
Yusuf, S. (2010) ‘Psikologi Perkembangan Anak dan Remaja’, in. Bandung: PT.Remaja Rosakarya. Available at: http://repo.unikadelasalle.ac.id/index.php?p=show_detail&id=5804&keywords=.
DOI: https://doi.org/10.26699/jcsh.v2i2.ART.p051-059
Refbacks
- There are currently no refbacks.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Journal of Community Service for Health e-ISSN 2746-5195 is published by STIKes Patria Husada Blitar.
Indexed on :


